16112022

U periodu između 10. i 15. studenog 2022. godine u suradnji s OŠ Ante Starčević u Rešetarima i OŠ Vladimir Nazor u Adžamovcima, predškolci i starije mješovite skupine iz CO Rešetari i PO Adžamovci posjetili su školske knjižnice.

U Adžamovcima je djecu predškolske dobi dočekala knjižničarka gđa Kristina Marjanović a upoznali su i ravnateljicu škole gđu Mariju Petričević. Pročitala se priča „Medvjedići priskaču u pomoć“ o kojoj su razgovarali i povezivali priču sa situacijama koje su sami proživjeli. Predškolce u Rešetarima dočekala je knjižničarka Daniela Gubić zajedno sa pedagoginjama Marijom Dautović i Marijom Balind. Razgledavala se knjižnica, pojasnilo da postoje razni odjeli i izabirale slikovnice koje su potom prelistavali. Pročitala se priča „Kraljevna na zrnu graška“ o kojoj su razgovarali a za poklon iznenađenja su dobili straničnik koji su izradili učenici. Potom je uslijedilo upoznavanje ravnatelja škole g Tihomira Batala i njihove buduće učiteljice koja će im predavati. Osim knjižnice, djeci je pokazana i informatička učionica gdje su djeca prvi puta vidjela 3D printer koji je printao krunu iz spomenute priče.

Starije mješovite skupine Žabice i Ribice iz CO Rešetari su također upoznale prostor knjižnice, djeci se pojasnilo što sve knjižnica ima, upoznali su ravnatelja, pročitale priče „Zlatokosa i tri medvjeda“ i „Vuk i sedam kozlića“ u koje je knjižničarka interaktivno uključila i djecu te odgovarala na sva dječja pitanja.

Stariju mješovitu skupinu Sovice iz PO Adžamovci posjetila su djeca 3. razreda OŠ Vladimir Nazor zajedno sa svojom učiteljicom Tonkom Došlić. Učenici su odradili scensku igru, pročitali slikovnicu „Nauči slušati uz Kokicu Jelicu“ a potom i razgovarali kako treba slušati druge, kako se treba ponašati dok netko razgovara te da nije lijepo o drugima pričati ružno. Odigrao se kviz putem powerpoint prezentacije i na kraju bojali likovi iz scenske igre i slikovnice.

Zahvaljujemo se svim sudionicima na suradnji kojom se proširila dječja spoznaja i potaknula radost čitanja.